top of page

2022. gada brauciens uz Ameriku


Kuram gan jau no bērnības nav vēlme doties uz Ameriku un piedzīvot Time Square burvību vai izmēģināt picu, kas maksā tikai 1$ ?


FISOM komanda cītīgi strādāja un izdomāja, ka no ierastās dzīves uz četriem riteņiem, jāpamēģina kas jauns, un nolēma izmēģināt gaisa ceļus, kas beigās noveda pie Amerikas. FISOM Amerika nav jauns galamērķis, bet tas noteikti ir viens no mīļākajiem un skaistākajiem.


Šajā braucienā starp jauniešiem un pusaudžiem bija ieklīdis arī kāds Latvijā labi zināms cilvēks, Toms Grēviņš, kurš braucienam piešķīra īpašu sajūtu un radīja vel vairāk neaizmirstamus brīžus un atmiņas.



Ja Tu, vel šaubies par to, vai kādreiz pievienoties FISOM braucieniem uz citiem kontinentiem, šeit Tu vari paklausīties, kādas bija emocijas mūsu dalībniekiem un kādas bija sajūtas pirmo reizi ieraugot lielos betona džungļus.





"Kā Tu uzzināji par šo braucienu un kā Tu izdomāji pieteikties?"


Es jau sen gribēju apmeklēt Ameriku… un caur paziņām uzzināju, ka FISOM plāno braucienu uz Ameriku. Lielumā nebija nekādu sarežģījumu, neskaitot uztraukumu covida dēļ, bet ar to neradās problēmu.

-Marta

 

Ar to pieteikšanos bija tā, ka instagram redzēju FISOM story, kur viņi piedāvāja doties uz Ameriku (NY). Nauda bija, kā arī aizceļot uz Ameriku bija mans sapnis, tādēļ neredzēju nevienu iemeslu nepieteikties braucienam, lai piepildītu savu sapni!

-Renārs

 

Sapņoju kopš bērnības aizbraukt uz ASV, parādījās iespēja un uzreiz pieteicos.

-Aurēlija

 



"Kā tu iepazinies ar pārējiem dalībniekiem?"


Devos viena, nepazīdama nevienu citu. Takā esmu vairāk introverts cilvēks no sākuma bija nedaudz nekomfortabli, taču apkārtējie dalībnieki bija ļoti draudzīgi, kas radīja mājīgu atmosfēru, it kā mēs pazītu viens otru jau sen.

-Marija

 

Kopumā Es draugus pamazām ieguvu visa brauciena laikā, bet ceļabiedri bija tik ļoti draudzīgi un atvērti ka pirmā lidojuma laikā jau sāku runāties un sadraudzēties ar daudziem cilvēkiem.

-Beāte

 

Iepazīties ar pārējiem, manuprāt, bija ļoti viegli, liekas, ka bija ļoti forši dalībnieki un grupas biedri šajā ceļojumā, ar kuriem protams ir vēlēšanās satikties nākotnē!

-Renārs



Amerikas brauciens bija liels projekts, un mēs tiešām esam ļoti priecīgi, ka izdevās realizēt šo ieceri. Neliels ieskats, kā mums veicās un ko dalībnieki darīja brauciena laikā:


Brauciens dalībniekiem sākās 10:30 Rīgas Starptautiskajā Lidostā, kur viņus sagaidīja mūsu komanda ar lielu plakātu un garšīgiem kēksiņiem. Kad visi dalībnieki bija parakstījuši dokumentus un iepazinušies viens ar otru, pienāca laiks atvadīties no vecākiem un sākties vienam no lielākajiem piedzīvojumiem. Mūsu lieliskais sadarbības partneris Turkish Airlines, visiem nodrošināja ērtu un komfortablu lidojumu.



Devāmies uz vienu no Turcijas skaistākajām pilsētām - Stambulu, kur visi dalībnieki nedaudz paspēja iepazīt tuvo austrumu kultūru un nobaudīt kādu no vietējiem ēdieniem. Nākamās dienas rītā, visi kopā ar autobusu devāmies atpakaļ uz lidostu un sākām garo pārlidojumu uz Ameriku. Pēc 11 stundām nolaidāmies Džona Kenedija starptautiskajā lidostā un varējām uzelpot zinot, ka beidzot esam nonākuši Ņujorkā. Grupiņu vadītāji dalībniekus aizveda parādīt viesnīcu, kurā dzīvos nākamo nedēļu.


Visas nedēļas laikā dalībnieki varēja izvēlēties vai viņi vēlējās iepazīt Ameriku un viņu kultūru vieni paši kopā ar nesen izveidotajiem draugiem, vai doties pa pilsētu kopā ar zinošu grupiņas vadītāju, kurš varēja pastāstīt par pilsētas vēsturi, notikumiem un labākajām apskates vietām. Gan dalībniekiem, gan grupiņu vadītājiem bija milzīgs prieks, ka visi jaunieši kas devās braucienā bija atvērti jaunām pieredzēm un iespējam, tādējādi bija daudz vieglāk izpētīt pilsētu un labi pavadīt laiku.


Mūsu komanda parūpējās arī par nelielu daudzveidību pilsētās un noorganizēja dienas ekskursiju uz Vašingtonu D.C., kur visi varēja nobildēties pie Baltā nama un vērot saullēktu no Linkolna memoriāla. Ievērojamie Kapitolijas skati un sajūta, ka atrodies pašā Amerikas sirdī bija neaprakstāma. Pateicoties vadītājiem, daudzi dalībnieki uzzināja daudz ko jaunu par Amerikas un Vašingtonas vēsturi, kas palīdzēja novērtēt acīm redzamo mazliet citādāk.



Tad jau bija pienākušas brauciena beigas un visi kopīgi devās uz lidostu, smejoties un pārrunājot piedzīvojumus, kas notika šajā nedēļā. Bilžu dalīšanās, sarunas un miegs ir lielākā daļa, kā tika pavadīts lidojums atpakaļ uz Latviju. Kad lidmašīna jau nolaidās Latvijā, visi dalībnieki, kuri pirms nedēļas pirmo reizi satikās un viens otru pirms tam nepazina, bija kļuvuši par vienu lielu ģimeni. Pašsaprotami, ka bija grūti vienam no otra atvadīties pēc tāda piedzīvojuma, bet vienmēr pastāv iespēja satikt draugus atkāroti kādā citā FISOM piedzīvojumā.



Rakstu sagatavoja Renārs Lagzdiņš


1,291 views

Related Posts

See All
bottom of page