top of page

2020.gada brauciens uz Ameriku

Pirmo reizi dodamies braucienā ar lidmašīnu....


Amerika – daudzu sapņu zeme, kas atrodas tik tālu, taču liekas visiem tik pazīstama un domās apceļota. Ikviena sapnis ir nokļūt okeāna otrā pusē un redzēt savām acīm visu to, ko ikdienā neskaitāmas reizes lūkojam savos TV ekrānos. Tas šķiet nereāli jaunietim par saviem līdzekļiem tur nokļūt. Bet izrādās, ka - nē, tas tā nemaz nav. Ar FISOM viss ir iespējams!

2020.gada februārī …. aktīvi, entuziastiski, piedzīvojumu un ceļojumu kāri jaunieši devās uz Kanādu un ASV. Piedzīvot brīžus, kas atmiņā paliks vēl ilgi, jo ilgi. Šis brauciens nebija tik ierasts kā pārējie.


Šoreiz iemīļotā sauszemes transportlīdzekļa - autobusa vietā iekarojām debesis un pacēlāmies gaisā ar lidmašīnām. Gari un brīžiem nogurdinoši pārlidojumi, bet tajā pat laikā kaut kas jauns – nebijušas emocijas un ātra nokļūšana no vienas pasaules malas uz otru.





Visa brauciena laikā šķita, ka esam filmā, ka tā nav realitāte, bet gan pasaka, kurā sapņi piepildās. Vēl labāku dienas sākumu nevar pat iedomāties – kafija un slavenie ASV virtuļi, kas pamazām pāriet piedzīvojumu bagātā un neaizmirstamā dienā.

Rīga – Barselona – Frankfurte – Monreāla – Bostona – Ņujorka – Vašingtona – Bostona – Monreāla – Frankfurte – Barselona – Rīga



Sākām ar laikapstākļu maiņu uz pavasari, neaizmirstamo Gaudi arhitektūru, spāņu temperamentu Barselonā. Pamazām pierodot pie visa jaunā un nonākot atpakaļ ziemā, iepazināmies ar Monreālu, kas sevī ietver gan daļiņu eiropeiskā, gan, protams, to, ko saprotam ar amerikānisko. Bostonā apskatījām pasaulē slavināto un plaši pazīstamo augstākās izglītības iestādes teritoriju – Hārvardas Universitāti. Ataustot visām atmiņām par Ņujorku pat nespēju izteikties. Brīvības statuja, Elisa sala, Times Square, Centrālparks, Empire State Building un daudz kas cits. Izgājām cauri pilsētai “Viens pats mājās” galvenā varoņa Kevina pēdās, iepazinām ēkas, debesskrāpjus, ieliņas un muzejus no vairākkārt redzētām filmām. Centāmies savaldīt prieka un laimes asaras redzot naksnīgo Ņujorkas daļu Manhetenu no augšas. Dodoties uz ASV nevarējām arī neapskatīt Vašingtonu un tās Balto namu.



Un tikai vēlā vakarā dalījāmies ar patīkamo nogurumu un emocijām, kuras mūs pārņēma, esot starp simtiem augstu debesskrāpju.

Dodoties nezināmajā, tālu prom no savējiem un mājām, ir svarīga komanda, tās darbs, plānošana un laika pavadīšana kopā. Pateicoties FISOM un Matīsam Dālbergam, kurš pats uzņēmās mūs iepazīstināt ar apslēptajām un ne visiem tūristiem zināmajām Amerikas raksturiezīmēm, spējām šo ceļojumu no sirds izbaudīt, justies droši un zinoši par redzēto. Sagatavotās audio lekcijas mums deva ieskatu pilsētās, faktos un apskates objektos, par ko vēlāk varējām pārliecināties arī realitātē. Pareizi saplānotais laiks deva iespēju izbaudīt slavenākos tūrisma objektus, kavēties un ieslīgt domās vietās, kas mūs uzrunāja, izgaršot jaunu virtuvi un iegādāties ko atmiņā paliekošu.


Laiks palido vēja spārniem, taču atmiņas un iespaidi paliek uz mūžu!


1,327 views

Related Posts

See All
bottom of page