top of page

FISOM ceļi nebeidzas. Parīze#1


Visapkārt virmo jauno ceļotāju smiekli un šokolādes mafinu īpašā smarža.

Jā, tā jauniešus pavada ceļā uz Parīzi! 2022.gada martā devāmies ilgi gaidītajā Fisom braucienā. Ar mīļāko spilventiņu padusē un plato smaidu sejā - ceļotāji gatavi Parīzei.



Pirmais ceļojuma pieturas punkts - Berlīne. Ceļotājus tā sagaida ar senatnīgām mūru sienām un īpašu vēstures elpu.

Plecu pie pleca doties tālāk un iepazīt, jo kopā ir īpašāk. Mugursomās paslēpušies gardumi un, kas nu kuram, svarīgāks. Gatavi piedzīvot un sajust nezināmo!

Pēc Berlīnes seko Prāga - zināma ar saviem krāsainajiem tramvajiem. Jaunieši lec tajos iekšā un dodas piedzīvot! Apavu skaņa veido īpašu dziesmu - kopā doties, iepazīt, sajust un sadzirdēt!


Ik dienu brauciena laikā pienāk brīdis, kad iestājas neliels nogurums, tad tas ir īpašs laiks, lai dalītos ar piedzīvoto. Katrs paņem no savas somas sviestmaizi un dalās ar trakajiem stāstiem.

Katra pilsēta ir zināma ar savu īpašo ēdienu. Briselē ceļotāji nogaršo beļģu vafeles. Pilnas mutes un punči, un atkal var doties tālāk.


Būt mazam lielās pasaules priekšā – tas ir īpaši. Uzzīmēt pasauli… un tajā iezīmēt sevi - pavisam mazu, bet ar lieliem sapņiem. Ar tiem jādzīvo un jāpiepilda.



Parīze - šķiet, katra braucēja gaidītākais piedzīvojums. Acis skrien un lēkā uz visām pusēm, prāts mēģina izlemt, kur doties vispirms. Jāpaspēj taču apskatīt gan Eifelis, gan Luvra, gan jāizbauda laiks kādā vietējā kafejnīcā!


Cīrihe – grezna un īpaša pilsēta. Nobaudīt dažādos ēdienus, izmēģināt jaunas garšas un paslēpties jaunajās sajūtās. Iegrimt nebeidzamajos šokolādes kalnos un zemeņu laukos. Aptvert pasaules plašumus un piedzīvot tās īpašo mieru. Apjūsmot gulbīšus, kas pilsētas centrā lepni peld, un paspēt aiziet uz visiem ieteiktajiem apskates objektiem.


Vīnes mazās un plašās ieliņas - atliek tikai tajās apmaldīties un pazust uz stundu vai divām. Tā, lai pēc tam to prieku, var redzēt ceļotāja sejā un smaidā. Ielēkt tramvajā un braukt līdz pēdējai pieturai… Kur nonāksi?


Budapešta – pēdējā pieturvieta. Visīpašākā tā šķiet tieši diennakts tumšajā laikā. Sasēsties cieši blakus uz Zvejnieku bastiona celtnēm un vērot zvaigznes… Cik saskaitīt vari Tu?

Būt. Piedzīvot. Sajust. Vai pievienosies mums nākamreiz?


Rakstu sagatavoja Ilvita Liepiņa.


811 views

Related Posts

See All
bottom of page