top of page

Padomi FISOM ceļojuma somu krāmēšanai




Koferi, ceļojumu somas tāpat kā viss cits šajā pasaulē, ir ļoti individuāla padarīšana, tomēr FISOM braucieniem ir sava īpatnība – gari pārbraucieni, kur brīva pieeja koferiem nav iespējama visu laiku, tāpēc mēs, FISOM komanda, esam apkopojuši dažus no spilgtākajiem JĀ un NĒ, jautājumā par bagāžu.



1. Jā – sarakstam!

Kamēr vieni sāk krāmēt ceļa somas divas nedēļas pirms brauciena, citi pamanās par to atcerēties pēdējās divās stundās pirms brauciena. Taču vienalga, kurš no iepriekš minētājiem esi Tu, lasītāj. Saraksts ir ļoti laba lieta, pirmkārt, jo tas ir veids kā neaizmirst pašu nepieciešamāko, kā pasi, ērtākās kurpes vai pidžamu. Otrkārt, tādā veidā ir vieglāk orientēties pašam savās mantās, apzinoties, kas tad ir paņemts līdzi un kas nē.


2. Jā – daudzkārt lietojamai ūdens pudelei!

Domāju, ka piekritīsiet, ka daudz kustoties un it īpaši karstumā, bez ūdens galīgi nevar. Izmantot savu pudeli, ir veids, kā ietaupīt naudu, nepērkot ūdens pudeles plastmasas iepakojumā, jo ja neesi vēl paspējis izlasīt iepriekšējo rakstu, tad tajā tika minēts par ūdens uzpildīšanas vietām pilsētās, kurās par ūdens uzpildīšanu nav jāmaksā. Kā arī tas ir mūsdienās ļoti aktuāli atkritumu samazināšanas kontekstā, respektīvi, win-win.


3. Jā – ērtai somai!

Nereti pilsētās iznāk pavadīt ap 12 stundām, līdz ar to ir svarīgi atrast somu, kuru nebūs grūti nest visu to laiku. Tai jābūt tieši tik lielai, lai tā spētu pildīt savu funkciju – drošu naudas un dokumentu glabāšanu, vietu ūdens pudelei un našķiem. Vēl viena laba opcija ir punču soma, kurā gan var uzglabāt tikai dokumentus, naudu un telefonu, tomēr, ja pilsētu izpēte notiek vismaz pa diviem, viens no cilvēkiem var paņemt visas ūdens pudeles vienā somā, ik pa laikam nomainot viens otru.


4. Jā – mitrajām salvetēm un sausajam šampūnam!

Lai cik smieklīgi šis nešķistu šobrīd, kad vannas istaba ir pieejama praktiski 24/7, pēc divām dienām bez kārtīgas dušas šīs divas lietas noderēs gan puišiem, gan meitenēm. It īpaši pēc dienas, kas ir pavadīta staigājot +30 grādu karstumā, mitrās salvetes, ir labs veids, kā notīrīt vismaz putekļus no sejas, kājām un rokām, kā arī meitenēm – kosmētiku. Sausais šampūns, proti, vismaz vizuāli tīri mati, noteikti liek justies labāk par sevi, līdz ar to vēl vairāk izbaudīt pilsētu izpēti.



5. Jā – izturīgām un iestaigātām kurpēm!

Staigājot 20km dienā, šī ir viena no svarīgākajām lietām, kas nepieciešama, lai brauciens netiktu sabojāts tulznu un sapampušu pēdu dēļ. Tāpēc ir nopietni jāizvērtē un pirms tam jāpārbauda, vai braucienam izvēlētie apavi, netiks nožēloti trīs dienas vēlāk.


6. Jā – powerbankai!

Viedierīces ir milzīgs palīgs ceļojot un nu jau neatņemama mūsu dzīves sastāvdaļa, tomēr jāatceras, ka tās darbosies tikai tad, ja tiks uzlādētas.



7. Un viens, bet kārtīgs nē – pārmērīgi daudz drēbēm!

Ar nelielu nožēlu meitenēm, jāsaka, ka FISOM brauciens laikam nebūs modes nedēļa. Braucienos ar pārlidojumiem šķērslis, protams, ir bagāžas izmēru un svara ierobežojumi. Savukārt braucienos ar autobusu, lai arī ierobežojumi nav tik strikti, piekļuve pie koferiem nav pieejama katru dienu. Līdz ar to, katru dienu jauns outfits ir izaicinājums. Brauciena pirmajās dienās tas šķiet ļoti svarīgi, tomēr pēc tam apziņa, ka nepieciešamība pēc tā nav tik liela, kā arī komforts nostājas pirmajā vietā, brauciena beigās tiek saprasts, ka puse no drēbēm ir palikušas neuzvilktas. Tāpēc ir noderīgi apsvērt, kuras drēbes varēs viegli kombinēt, kuras ir tiešām nepieciešamas atkarībā no laikapstākļiem un kuras būs tiešām ērtas.





Lai cik banāli neizklausītos, pāri visam galvenais ir paņemt līdzi labu garastāvokli, vēlmi izzināt un tieksmi pēc piedzīvojumiem gan ceļojumos, gan dzīvē. Lai superīga diena, un iespējams jau nākamajā braucienā varēsim kopīgi pārrunāt ceļojumu somu piedzīvojumus…


1,464 views

Related Posts

See All

Fisom klases ekskursijas

Kas ir fisom klases ekskursijas ? Sākotnēji fisom braucienus piedāvājām jauniešiem no visas Latvijas, no dažādām skolām, universitātēm, darba vietām. Braucienos katrs pieteicās individuāli un visbiežā

bottom of page