top of page

Komforts ikdienā un FISOM braucienā – pieredzes stāsti

Pilnvērtīga atpūta nav iespējama bez konkrētām ērtībām. Tomēr jēdziens “komforts” noteikti ir subjektīvs – katram tas nozīmē kaut ko citu. Sākot ar ēšanu – vienam ērtības var būt sviestmaize ceļā, turpretī citam tās ir brokastis gultā. Šajā rakstā mēs, FISOM komanda un iepriekšējā 2019.gada brauciena divas dalībnieces, draudzenes, vēlamies vērst uzmanību uz to ko saprast ar komfortu FISOM brauciena laikā un ko pa visam noteikti nesagaidīt.

Paulas atziņas:

Tā kā aptuveni puse no brauciena laika tiek pavadīta braucot, apzinājos, ka kvalitatīvs miegs būs izaicinājums, tomēr neskatoties uz to, ka biju gatava sliktākajam scenārijam, biju ļoti patīkami pārsteigta, ka autobusā var būt gulēt tik ērti. Protams, karstums un pilsētās nostaigātie daudzie kilometri darīja savu, jo kā zināms, fizisks nogurums un svaigs gaiss palīdz miegam. Viennozīmīgi dienas beigās sagurums bija tāds, ka autobusu gaidot, mums pat betons šķita ērta sēdvieta/ guļvieta.

Otra atziņa, kas radās ir tā, ka patiesībā izlietnēm ir daudz vairāk pielietojumu par roku un zobu mazgāšanas vietu. Brauciena laikā gan matus mazgājām izlietnē, gan drēbes, kas šobrīd varbūt šķistu absurdi, tomēr īsti citu optimālāku variantu nebija, tāpēc iztikām ar tiem resursiem, kas bija pieejami.

Dušas noteikti nav must have, kā šķita pirms brauciena, taču prieks tajā beidzot tikt – gan ir milzīgs. Tāpat arī ar vakariņām – lai arī profesionāla pavāra klātbūtne konkrēti mūsu braucienā nebija, kad ir izsalkums, garšīgs šķita viss.

Kopumā uztvēru visas šīs “neērtības”, kā vienu lielu piedzīvojumu, un galu galā tās padarīja braucienu tik īpašu un piedzīvojumiem, kā arī pārdzīvojumiem, pilnu.




Nikolas stāsts:

Sākot ar gulēšanu autobusā – varu priecāties, jo man ļoti paveicās ar blakussēdētāju, kuru es ļoti labi pazīstu, līdz ar to spilvens brīžiem arī bija viņa. Mums gan paveicās arī ar to, ka tieši priekšā, krēslu vietā, bija trepes, kas deva nedaudz vairāk vietu kājām. Kopumā par miegu galīgi nevarēju sūdzēties – autobusa vieglā šūpošana un skaņa ļoti palīdzēja iemigt. Pat pēc brauciena organisms bija tā pieradis pie tā, ka bija grūti aizmigt gultā un klusumā.

Vēl viens izaicinājums bija atvēsināšanās, kā ieiešana telpās, vienkārši ēnā vai dušā – tas nebija pašsaprotami. Lai arī braukšana autobusā pārsvarā notika naktīs, bija dienas, kad braucām arī dienas laikā, un, saulei spīdot autobusā, bija diezgan karsti, ko ietekmēt īsti nevarēja. Kā arī par dušām – cerēju, ka izdosies nomazgāties biežāk, taču tāpēc vēl tagad, kad pēc brauciena apritējis pusotrs gads, to neuztveru tik pašsaprotami.

Vēl viena “neērtība” ar ko nācās sadzīvot ir tas, ka laika plānošana nav tik variējama – konkrētā laikā bija jabūt autobusā, lai dotos tālāk, arī brīžos, kad tik ļoti gribētos palikt ilgāk. Kā arī tieši mūsu braucienā, galetes un brokastu pārslas ēdienreizē nācās redzēt biežāk kā būtu gribējies. Atšķirībā no gulēšanas autobusā, kas pat nedaudz pietrūka, tās bija lietas, ko pēc brauciena noteikti vēl kādu laiku neiekļāvu savā uzturā.

Taču noteikti doties braucienā ieteiktu visiem – brauciena atmiņas joprojām liek smieties, atceroties arī visas nedienas.

No FISOM organizatoru puses – varam piekrist, ka 2019. gada brauciens bija liels izaicinājums kā mums, organizatoriem, tā arī dalībniekiem. Tomēr vēlamies piebilst, ka arī mēs vēl mācāmies, lai viss ne tikai izdotos, bet izdotos lieliski, tāpēc, uzklausot dažādus viedokļus no ekspertiem – FISOM ceļotājiem, cītīgi strādājam pie tā, lai nākamajos braucienos, izpratne par komfortu kļūtu tuvāk tam, ar ko to saprotam atrodoties mājās. Proti, jau esam atraduši risinājumu dušām un ēdienreizēm, jo kā jau esam minējuši, arī, mūsuprāt, komfortam ir nozīme.


Kā var spriest pēc meiteņu teiktā, FISOM brauciens ir sava veida pārdzīvojums dažādos veidos – gan pozitīvi, gan dažkārt negatīvi, tomēr negatīvās lietas piemirstas un atmiņā paliek tikai pozitīvais un neskaitāmie piedzīvojumi. Pārkāpšana sev un ierastajam komfortam pāri ir daļa no tā. Tas nebūt nav tik vienkārši, tomēr tā ir lieta ar ko noteikti var lepoties jebkurš FISOM dalībnieks.

859 views

Related Posts

See All

Fisom klases ekskursijas

Kas ir fisom klases ekskursijas ? Sākotnēji fisom braucienus piedāvājām jauniešiem no visas Latvijas, no dažādām skolām, universitātēm, darba vietām. Braucienos katrs pieteicās individuāli un visbiežā

bottom of page